lauantai 28. tammikuuta 2023

Mikon Autoblogi palaa takaisin alkujuurille!

 

Tervehdys! Kuten moni on saattanut huomata, on blogitoimintani ollut pidennetyllä joulutauolla. Nyt eletään jo tammikuun loppua, helmikuu on pian täällä.

Menneen tauon aikana tein osaltani päätöksen - Autovouhotus saa toistaiseksi jäädä, mutta blogitominta jatkuu. Vuodet Autovouhotuksessa olivat hienoja ja antoivat paljon. Päätökseen ei liity dramatiikkaa, kaikella vain on aikansa paikkansa. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Autovouhotuksen osalta tauko on määrittelemättömän pitkä. Lukijoita meillä oli vuosien varrella 1,1 miljoonaa. Kiitos teistä jokaiselle!

Aloitin bloggaamisen vuonna 2014, kirjoittaen blogiani aluksi Bloggeriin. Vuonna 2015 perustimme kaveriporukalla Autovouhotuksen, ja mukana oli useampia bloggaajia. Autovouhotus oli Suomen ensimmäinen autoiluun keskittyvä pelkästään blogiportaalina toiminut saitti. Noista ajoista sisällöntuotanto on osaltani ammattimaistunut. Olen suorittanut media-alalta kaksi tutkintoa - olen koulutukseltani Media-assistentti ja Valokuvaaja. Lisäksi olen päässyt kirjoittamaan ja valokuvaamaan sanomalehtiin, kuten Keskisuomalainen ja Suur-Jyväskylän Lehti. Alkuun myös kirjoittaminen tuntui jokseenkin kankeammalta, kun nykyisin uskaltaa antaa itsestään huomattavasti paljon enemmän.

Siitä asti kun sain ajokortin, olen pitänyt kirjaa ajamistani autoista. Pidän kirjaa edelleen. Kun tuhannes ajamani auto tuli listalla täyteen, kävi Hesari kyydissä ja tekemässä minusta jutun. Vuoden 2014 jälkeen moni asia on muuttunut, autokanta on sähköistynyt yllättävän nopeasti, ja mukaan on tullut digitalisaatio. Muutos autoalalla on ollut sataan vuoteen isoin. On ollut äärimmäisen mielenkiintoista olla seuraamassa muutosta, ja dokumentoimassa sitä tuleville sukupolville. Sanomalehtiin kirjoittaessa minua houkuttaa ja koukuttaa eniten ajatus siitä, että ehkä 50 vuoden päästä joku löytää kirjoittamani lehtijutun, ja miettii, että tuollaista autot ja liikenne oli 50 vuotta sitten.

Sen kummemmitta puheitta, blogini jatkaa toimintaansa. Alkujaan blogini idea oli toimia koeajoblogina, ja koeajoblogi tämä on toki edelleen. Toisinaan blogissani näkee muutakin sisältöä, kun mahdollisuuksia sellaiseen tulee.

Autovouhotuksen ajoilta olen säästänyt muutamia mielestäni mehukkaimpia blogipostauksia. Koska vuosien 2015 - 2022 aikana tein noin neljäsataa blogipostausta, lataan tuskin kaikkia tänne nähtäville. Nyt aion suunnata painopisteen uuteen. Kaikki vanhatkin blogipostaukset on edelleen minulla tallessa, ehkä sitten vanhana kirjoitan niistä kirjan. Mitään julkaisemaani sisältöä en aio heittää roskiin.

Mikon Autoblogi löytyy jatkossa myös www.mikonautoblogi.fi domainin alta, mikä ohjaa aina sinne, missä minun blogipostaukseni ovat. Ainakin nyt hetken jatkan tällä Bloggerilla, ja katson elämää eteenpäin, mitä jatkossa. Bloggerista löytyy jostain syystä myös toinen Mikon Autoblogi, jolla ei ole kanssani mitään tekemistä. Lupaan, että jos tulet saitilleni blogini domainin kautta, niin siitä ohjaudut jatkossa aina oikeaan paikkaan, missä ikinä onkaan blogini koti.

Myös sosiaalisen median kanavissa pyrin olemaan aktiivinen - minut voi löytää seuraavista kanavista: Facebook, Linkedin, Tiktok ja Instagram. Kannattaa hakea joko omalla nimelläni, Mikko Kilkki, tai Mikon Autoblogi.

Eihän tässä, palatkaamme asiaan!

Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti