perjantai 5. huhtikuuta 2024

American Car Show 2024 - hyvät autot näytillä!

American Car Show on ollut pääsiäsisperinteeni vuodesta 2009 alkaen. Välivuosista tulee mieleen ainakin 2017, milloin tapahtuma jäi välistä terveydellisistä syistä. Mutta nyt, vuonna 2024 tuli kuitenkin täyteen 15 vuotta ensimmäisestä käyntikerrastani tässä tapahtumassa. Myös tapahtumalle tämä oli juhlavuosi, kun tämä oli järjestyksessään tapahtuma numero 45.

American Car Show on Suomen suurin ja vanhin harrasteajoneuvotapahtuma. Se on myös pohjoismaiden mittapuulla yksi isoimpia. Itselleni tärkeä ja iso asia oli se, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun tiesin, että minun käytössäni ollut auto on ollut messuhallissa näytillä. Moni blogini sometilejä seurannut on varmaankin ärsyttävyyteen asti saanut seurata GMC Sierraa, josta kirjoitin blogiini aiemmin, ja julkaisin myös koeajovideon.


GMC Sierra tuli ennen tapahtumaa haettua koeajoon ihan tarkoituksella, kun halusin hakea ennakkomaistit tulevasta tapahtumasta. Koeajohetkellä ei vielä ollut täyttä varmuutta siitä, onko juuri ajamani GMC näytillä, sillä auton minulle lainannut autoliike kyseli Tiktokissa, että mitä autoja he veisivät näyttelyyn RAM TRX:n lisäksi.

Tämän vuoden näyttelystä mieleeni jäi ehdottomasti Risto Harvian omistama Mercedes-Benz 300 SL. Harvian Mersua on monikin media fiilistellyt jutuissaan tapahtuman jälkeen, ja aivan ymmärrettävistä syistä. Kun puhutaan Mersun lokinsiipimallista, tämä Harvian Riston Mercedes lienee Suomen ainut. Tämän vuosituhannen puolella nähty SLS AMG on rekisteröity Suomeen sentään hieman runsaslukuisemmin, mikä on lokinsiipi tietysti myös. American Car Show:ssa esillä ollutta SLS AMG:tä olen päässyt koeistumaan Jämsässä merkkikerhon tilaisuudessa, ja kyseisen hopean auton omistaa tietysti maahantuoja Veho.

Myös Rolls Royce Ghost jäi mieleeni, mikä löytyy Bilbutiken nimisen autoliikkeen valikoimista. Vaikka Ghostilla onkin hintapussaan noin 350 000 euroa, kyseessä on hinnat alkaen malli. Rolls-Royce on kuitenkin auto, jollaista ei liian usein vastaan tule. Kyseisen merkin auton olen nähnyt Keski-Suomessa varmaan yksi tai kaksi kertaa. En enempää. Jos olenkin nähnyt enemmän, niin määrä lasketaan yhfden käden sormilla. Koeajomahdollisuutta Keski-Suomen alueen autoliikkeissä on ollut erittäin harvoin jos koskaan.

Rolls-Royce olisi hienoa päästä testaamaan joskus. Vaikka sitten sitä kaikkein halvinta autoa:

Koska asun Jyväskylässä, niin on pakko nostaa esiin vielä yksi Jyväskylästä tuotu auto - Lamborghini Huracan Performante, mikä löytyy MPS Motorsilta. En ole tähän asti Lamborghiniakaan ajanut, ehkä vielä jonain päivänä. Tämän keltaisen, MPS-640 rekisteritunnuksella olevan Lambon olen joskus bongannutkin Jyväskylän liikenteestä, sen sinisen IOL-1 kilpisen Huracanin lisäksi.

MPS Motorsitla näytillä oli myös Ford Sierra Cosworth, hyvä valinta sekin.

Lopuksi vielä, kaiken kruunasi yhdessä hallissa esillä ollut helikopteri. Nähtävää ja koettavaa varsinkin yhden päivän kävijöille oli paljon. Minä olin tapahtumassa vain päiväseltään, vaikka mielelläni olisin toisenakin päivänä ollut. Myös pienoismallikauppiaita ja muita krääsäkauppiaita oli, mutta tämän vuoden tapahtumasta pienoismallikokoelmani ei kasvanut yhdelläkään autolla, joita muuten kotonani on moni paikka täysi.

Tänäkin vuonna messupäiväksi valikoitui viimevuoden tapaan pääsiäislauantai, vaikka monena kertana aikaisempina vuosina olen ollut pitkäperjantaina messuilla. Katsotaan taas tulevina vuosina sitä, palaanko ruotuun ja käyn tapahtumassa taas pitkäperjantaina. Selvää kuitenkin on se, että mahdollisuuksien salliessa ACS tulee käytyä, joten pääsiäisperinne jatkunee.

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti