sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Viikon uutuus - koeajossa Volkswagen Tiguan

Uudistunut Volkswagen Tiguan on yksi niitä autoja, joiden koeajoa olin hetken odottanut. Autosta oli ollut jälleenmyyjän kanssa puhetta jo alkuvuoden aikana, mutta koeajoa jouduin odottamaan aina maaliskuun puolelle. Lopulta se aika koitti - ja tuli todettua, että hyvää kannatti myös odottaa!

Silmämääräisesti huomaa, että uusiksi on mennyt kaikki. Vanhasta on säästetty lähinnä nimi, ja moni muu asia on ajateltu toisin. Esimerkiksi digiä on nyt nykyautolle tyypillisesti paljon. Jos on koeajanut vaikkapa uutta Passattia, käy Tiguanin kuljettajan paikalle sopeutuminen helposti ja nopeasti. Passattiin verrattuna on paljon tuttua.

Ajoasento löytyy 170 senttiselle koeajokuskille mallikelpoisesti kuntoon. Hallintalaitteiden sijoittelu on järkevää. Kun lähtee ajamaan, on Tiguan tasapainoisen oloinen kokonaisuus taajamassa. Myös moottoritiellä meno on varsin toimivaa, eikä valittaa voi. Jos minulla olisi edellisen korimallin Tiguan, laittaisin uuden auton tilaukseen jo pelkästään ulkonäöllisistä syistä! Uusi Tiguan on nimittäin ulkonäöllisesti enemmän minun mieleeni kuin vanha.

 Myös vertailu siitä, kumman minä ostaisin - Tiguanin, vai ennen Tiguania ajamani Passatin, niin itse valitsisin kyllä Tiguanin. Jollekkin toiselle Passat voi sopia paremmin, mutta itse pidän siitä, että autossa istutaan aavistuksen korkeammalla kuin tavallisessa henkilöautossa.

Myös takapenkkitilat on Tiguanissa kunnossa, ja siellä pärjää hyvin myös aikuinenkin ihminen. Pikaisen arvion perusteella mummolareissut Tiguanilla hoituvat hyvin. Uusi Tiguan on saatavissa tarpeiden mukaan niin bensana kuin dieselinä, kevythybridinä kuin lataushybridinä. Nyt koeajossa käynyt auto oli kevythybridi, jossa polttomoottorin virkaa hoiti 1,5 litrainen bensapata.

Uusi Tiguan lähtee omaksi noin 39 400 eurolla.


Koeajoauton lainasi: Jyväskylän Autotarvike / www.jklauto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti