keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Viikon vaihtari - Toyota Dyna on kunnon kiesi!

Päätin lähteä kiertelemään Jyväskylän alueen autoliikkeitä. Kuin yllättäen, vastaani tuli Toyota Dyna vuosimallia 2006. En ollut ikinä ajanut Toyota Dynalla, joten päätin täysin spontaanisti käydä pyytämässä autoon avaimia. Testailen mielelläni autoja, jollaisia en ole aiemmin ajanut. Koeajo järjestyi tälläkin kertaa, joten olin autosta erittäin fiiliksissä!

Auto on ajettu vain 151 000 kilometriä. Se on todella vähän kun suhteutetaan ajomäärä auton ikään ja käyttötarkoitukseen. Konehuoneessa mylvii 2,5 litrainen dieselkone, vaihteistona on manuaali, ja auto on takavetoinen. Ilmastointi on manuaalinen, eikä avaimissakaan ole kaukosäädintä. Äkkiseltään voisi kuvitella, ettei tässä autossa ole mitään hienouksia - ja pienen tutkiskelun jälkeen voi myös todeta, että parasta antia autossa onkin käytännöllisyys. Myös syy on looginen - tämä on alunperin työkäyttöön tarkoitettu auto.

Varsinkin sisältä auto on siistin oloisessa kunnossa. Kun auton käynnistää, kaikki vaikuttaa varsin terveen oloiselta. Auto on taajamassa varsin lupsakan oloinen ajaa, ja lyhyt akseliväli vain lisää hauskuutta! Myös kahdeksankympin alueella auto on varsin toimivan oloinen ajaa, mutta melutaso sisällä on nykymittapuulla - noh ei mikään pieni. Mukavimmillaan Toyota Dyna on taajamassa, siitä kertoo myös auton 88 hevosvoimaa. Joku voisi kuvailla Toyota Dynan ajettavuutta siten, että se on kuin kiikkulaudalla ajaisi. Mutta minua hymyilyttää!

Kun miettii auton varusteita, on ne vähintäänkin käytännölliset - avolava, vetokoukku ja 2000kg vetopaino, kolmen hengen ohjaamo, ja jopa sisäpistoke! Hintalapussa komeilee enää 11 890 euroa, mikä äkkiseltään vaikuttaa kohtuulliselta hinnalta. 

Toyota Dyna on auto, jollaista ei ainakaan liian usein tule vastaan. Koeajoni aikana bongasin liikenteestä yhden toisen Toyota Dynan. Juttua kirjoittaessa netin myyntipalstoilta löytyi noin kymmenen Toyota Dynaa, kun hakualueena oli koko Suomi.

Olisinko minä valmis ostamaan tämän Toyota Dynan? Todellakin olisin! Tässä on harrasteauto ja hyötyajoneuvo samassa paketissa. Kun uudempaa autokalustoa miettii, yhtä hauskaa ja hyödyllistä pakettiautoon perustuvaa lava-autoa voi olla hankalaa löytää.

Toyota on silmissäni ollut monta kertaa se tylsän harmaa arjen luottopeli. Mutta nyt aloin haluamaan nimenomaan Toyota Dynaa! Pakko lähteä kysymään autorahoitusta jostakin.

Auto myynnissä: Rinta-Joupin autoliike / www.rinta-jouppi.com

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti