lauantai 25. marraskuuta 2023

Joulupukin punainen auto? Koeajossa Mercedes-Benz GLC 300e

Autoliikkeen rivissä pisti silmään punainen Mercedes-Benz. Mallimerkintä totteli nimeä GLC 300e Coupé. Vaikka GLC on autona tuttu, ja kiertueella tullut ajettua myös GLC 400e, oli käytävä hakemassa auton avaimet koeajoa varten. Auton punainen värisävy sopii hyvin teemaan, koska joulu on jo lähellä, ja joulukuu vaihtuu pian.

Mallimerkintä GLC 300e kertoo, että auto on lataushybridi. Moottorina mylvii kaksilitrainen ja neljäsylinterinen bensapata. Jos mallimerkintä olisi GLC 300de, hoitaisi moottorin virkaa tuolloin dieselpata. Auto on nelivetoinen, ja WLTP mitattu toimintamatka sähköllä 121 kilometriä. Päästöt on saatu pienennettyä vain 12 grammaan sadalle kilometrille. GLC Coupé ei ole mikään malliston edullisin tuote, sillä hinnat pyörivät noin 80 000 euron tietämillä.

GLC on tarjolla kahtena eri korimallina. Coupén lisäksi tarjolla on perinteinen SUV, mikä on nähty blogissani aiemmin. Lukemaan pääset tästä. Nyt pienen tauon jälkeen on mukava tutkia GLC:n hinnastoa, sillä sieltä löytyy esimerkiksi GLC 450d, sekä Mercedes-AMG GLC 63!

GLC AMG on auto, minkä olemassaolo kieltämättä yllätti minut. Sellainen on ollut joskus olemassa, ja olen sellaista ajanut Mercedeksen kiertueella, mutta se hävisi malliuudistuksien jälkeen hetkeksi. Sattumalta huomasin LinkedInistä, että uusi GLC AMG oli toimitettu asiakkaalle, ja tottavie, sellainen löytyy mallistosta 166 000 eurolla!


Ajoasento löytyy sähkösäätöjen kautta. 170 senttinen koeajokuski saa ajoasentonsa mieluisaksi ongelmitta. Taajamassa auto on leppoisa ajaa, ja varsinkin pelkällä sähköllä meno on miellyttävän hiljaista. Kun polttomoottori tulee kuvioihin mukaan, käy se täysin ongelmitta - saksalainen insinööri on tehnyt autoa suunnitellessa hyvää työtä. Myös moottoritiellä auton menohalut on arkikäyttöä ajatellen kunnossa.

Myös auton takapenkki on toimivan oloinen silloin, kun olen saanut ensin kuljettajan paikalle hyvän ajoasennon. Jos GLC kuitenkin tuntuu liian pieneltä, on mallistossa tarjolla pykälää isommat GLE ja GLS.

Mercedeksen GLC on hieno auto ajaa, oli korimalli sitten Coupé tai SUV. Se kumpi auto sopii omiin käyttötarpeisiin, selviää sitten, kun pääsee perehtymään auton sisätiloihin tarkemmin. Takapenkillä kannattaa käydä istumassa, sekä tavaratilaa vertailla, koska käytännön erot löytyvät parhaiten silloin.

Kumman minä ostaisin - Coupé vai SUV? SUV on järkivalinta, Coupé täysin tunnepohjaisena auton on minun henkilökohtainen suosikkini näistä kahdesta.

Auton lainasi: Käyttöauto Jyväskylä / www.kayttoauto.fi

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti