lauantai 16. syyskuuta 2023

Ihan sairas auto! Koeajossa BMW M2 vuodelta 2017

Selasin tuttuun tapaani netin autmyyntipalstoja, kun vastaan tuli BMW M2 vuosimallia 2017. Autoliike sijaitsi kohtuullisen matkan päässä asunnoltani, joten samalta istumalta lähdin katsomaan autoa. Koska keli suosi, oli koeajo vastustamaton ajatus.

BMW M2 on nätisti sanottuna ihan sairas auto! M2 voisi olla myös pakkohoitolähete tai Apple tietokoneiden prosessori, mutta nyt se on kuitenkin auto. Tehoa on myyntiesitteen mukaan 370 hevosvoimaa, mikä ei sinänsä ole paperilla se säväyttävin asia. Olen ajanut ajanut henkilöautoja missä tehoa on vielä tätäkin enemmän. Mutta käytäntö kertoo ajoonlähdön jälkeen täysin omaa kieltänsä - auto säväyttää paatunutta ja paljon nähnyttä automiestä. Jo pelkästään auton käyntiääni on jotain julmettua ja sairasta, kun vähän painaa kaasupedaalia! Myös päästöt säväyttää, 185 grammaa sadalle kilometrille. Mutta niinhän se menee, tässä autossa säväyttää aivan kaikki, eikä sitä voi korostaa tarpeeksi.

Auto on ajettu 101 000 kilometriä, joten elämää on sen pohjalta vielä hyvin edessä. Aiemmin ajossani on ollut M4, M5 ja M6, tämä on ensimmäinen kerta kun pääsen ajamaan BMW M2:sta. Vielä kun M3 olisi joskus listalla, niin alkaisi olemaan kunnon lista M-sarjan Bemareita.

Varustelistaus on käytännöllinen - esimerkiksi takaveto ja automaattivaihteisto. Mistään etuvedosta on täysin turha tämän auton kohdalla edes uneksia, sillä se pilaisi taatusti tunnelman aivan täysin. BMW:n mukaan auton korimallin tunnus on F82.

Taajamassa BMW M2 saattaa jonkun mielestä olla leppoisa auto ajaa. Minä kuulun tähän ryhmään. Alustatuntuma on kuitenkin jo senverran kova, että selkävaivaisen auto tämä ei ole. Myös sisätilat on niin ahtaat, että se sulkee perheelliset henkilöt pois ainakin silloin, kun on pärjättävä vain yhdellä autolla. Tämä on ehdottomasti yksin asuvan henkilön auto, tai kakkosautoksi perheelle, jolla on jo jokin toinen auto käytössä. Takapenkki kyllä löytyy, mutta siellä ei aikuinen huvikseen vietä pitkiä aikoja.

Moottoritielle mennessä lysti vasta alkaakin! Auto istuu tiessä kuin tauti! Tulee vahvasti tunne, että BMW M2 huutaa päästä radalle! Auton ominaisuudet menee tavallisessa arkiliikenteessä vähintään vahvasti hukkaan. Mutta ei auta, liikennesääntöjä on noudatettava, vaikka auto kuinka vaatimalla vaatii painamaan kaasupedaalia pohjaan!

Koskaan ei voi sanoa tarpeeksi moneen kertaan sitä, että BMW M2 on brutaali ja sairas ajokokemus, josta pattunut autohenkilö nauttii aivan taatusti! Auto on mielestäni jopa parempi ajaa kuin isompi M6, jollaista on myös tullut menneinä vuosina ajettua. Voiko tästä auto mennä enää sairaammaksi? Jos kokoluokka on tämä, niin vaikeaa on tätä sairaampaa autoa tehdä.

Oma näkemykseni on, että jos omaan henkilökohtaiseen käyttööni ostaisin M-sarjan Bemarin, olisi se fiilispohjalta joko M2, M3 taai M4. Vuoden 2017 BMW M2 maksaa 59 990 euroa. Se on toki iso kasa rahaa edelleen, mutta siihen rahaan saa vastineeksi paljon fiilistä.

Auto myynnissä: Rinta-Joupin autoliike, Jyväskylä / www.rinta-jouppi.com

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti