perjantai 4. elokuuta 2023

Secto Rally 2023 - EK 1 Harju

Vielä viikkoa takaperin sääennusteet näyttivät aika pahoilta. Tuntui että vielä päivää ja paria aiemmin sääennusteet kerkesivät muuttua ainakin sen tuhat kertaa. Siksi tein päätöksen, että ainakin Harjulle menen - satoi tai paistoi, aivan saman. Onneksi ainakin torstaina saatiin aivan kohtuullista keliä, joten sadekamppeille ei ollutkaan käyttöä. Sadeviitta oli kaiken varuiksi repussa mukana, koska sateenvarjoa ei saa alueelle tuoda.

Torstaina EK 1 Harju keräsi 19 000 kävijää, mikä on lähellä viimevuoden yleisöennätystä. Viimevuoden tapaan Harjun erikoiskoe 1 ajettiin käännetyssä lähtöjärjestyksessä, eli Kalle Rovanperä lähti matkaan viimeisenä. Tämäkin oli tuttua juttua viimevuodelta.

Harjun erikoiskokeella ovet avautuivat kello 16.00, ja näytösajot alkoivat kello 18, ensimmäinen ralliauto starttasi baanalle kello 19.05. Itse olin paikalla tuttuun tapaan jo hyvissä ajoin, odottelin alkuun noin puolitoista tuntia. Tuttuun tapaan parhaat oltavat oli varmasti heillä, jotka olivat hankkineet asunnon erikoiskoereitin varrelta. Kaikkein kovimmat nimittäin katsovat rallia omalta parvekkeelta, minkä alta erikoiskoereitti sattuu kulkemaan. Voisin toki itsekkin optimoida asuntoni sijainnin näin. Valitettavasti en ole vielä tehnyt sitä, mutta heti kun teen, lähtee rallien aikana kutsu kavereille.

Lopulta harjun erikoiskokeen nopein oli Ott Tänak. Kalle Rovanperä kaahasi kolmanneksi. Ihan hyvä suoritus kun suhteuttaa siihen, että Kalle osui autollaan kevyesti jalkakäytävän reunaan - se ei tuntunut menoa haittaavan yhtään.

Torstain jälkeen tilanne on se, että Tänakin jälkeen Thierry Neuville on toisena, ja Esapekka Lappi neljäntenä. Vielä on onneksi muutama päivä aikaa, jolloin Rovanperän Kalle voi varmistaa voiton Jyväskylässä. Sitä toivoisi, koska Kalle ei ole Jyväskylän MM-rallia voittanut vielä koskaan. Itse ainakin näin perjantaiaamuna juttua kirjoittaessa olen hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä tulevasta rallista, vaikka kelin osalta ehtiikin vielä tapahtua ihan mitä vain.

Mitä tulee Harjun erikoiskokeeseen, tulee se varmasti tulevinakin vuosina kuulumaan omaan ohjelmistooni silloin, kun rallia käyn katsomassa. Vielä en tiedä menenkö tänään perjantaina uudelleen Harjulle, sen osalta teen päätöksen myöhempänä.

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti