torstai 3. elokuuta 2023

Secto Rally 2023 - seremoniallinen lähtö

Keskiviikkona nähtiin rallipäivän ohjelmana seremoniallinen lähtö. Illan aikana esiintyi Ilmavoimien Big Band ja Stig. Vaikka keli oli vaihteleva ja epävakainen, myös Midnight Hawks lensi. Oma suosikkini oli kenties Midnight Hawks sekä Kalle Rovanperän saapuminen lähtölavalle.

Ensimmäisenä juontajan jälkeen lavalle nousi Ilmavoimien Big Band. Se soitti hyvin mutta loistavasti puolentunnin setin.

Ilmavoimien Big Bandin jälkeen ohjelmassa nähtiin rallin jatkosopimuksen allekirjoittajat. Sopimuksen allekirjoitti AKK Sports, WRC Promoter GmbH, Jyväskylän kaupunki ja Secto Automotive. Lavalla nähtiin esimerkiksi Secton toimitusjohtaja Matias Henkola, sekä Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Tämän jälkeen ei tietenkään kestänyt kauaa, kun minulle kilahti sähköpostiin virallinen tiedote siitä, että jatkosopimus on allekirjoitettu. Se tarkoittaa siis sitä, että seuraavat 3 vuotta eteenpäin Jyväskylässä ajetaan rallia. Monena aikaisempana vuonna tämä on ollut vain ilmoitusluonteinen asia, että sopimus on allekirjoitettu, mutta nyt sopimus allekirjoitettiin julkisesti.

Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen ilmassa nähtiin Midnight Hawks. Esityksen keskipisteenä oli sopivasti Jyväsjärvellä oleva suihkulähde.

Midnight Hawksit olen nähnyt ennenkin, myös ralleissa, mutta aina se vain näyttää yhtä hienolta! Ja koneiden värityksestä täytyy mainita, että Midnight Hawksit lensivät ensimmäistä kertaa punavalkoisilla Hawkeilla, jotka aikoinaan ostettiin käytettynä Sveitsistä. Syy miksi nyt lennettiin punavalkoisilla koneilla, ei harmailla, johtuu siitä, että harmaat Hawkit ovat edelleen lentokiellossa aiemmin tapahtuneen onnettomuuden takia. Yleensä ilmassa on totuttu näkemään neljä harmaata Mk 51 konetta, kun Midnight Hawks lentää. Punavalkoiset Hawkit ovat mallia Mk 66.

Midnight Hawksin jälkeen lavalle nousi Stig, joka kehui Ilmavoimia siitä, että hyvin lämpätty.

Eikait siinä, olisi minullekkin kelvannut lämmittelijäksi esimerkiksi Midnight Hawks, tähän voisin laittaa vaikkapa hymynaaman.

Ja lopuksi sitten lähtökorokkeella nähtiin kuljettajat, ensimmäisenä kukas muukaan kuin Kalle Rovanperä. Kalle toivoo kisan alkuun sadetta, koska se täysin ymmärrettävistä syistä helpottaisi hänen kilpailusuoritusta. Olen samaa mieltä - viikonloppuna voisi sitten helpottaa sateen osalta, koska se taas aivan ymmärrettävästi helpottaisi yleisöä.

Kun Kalle oli nähty lavalla, rupesin poistumaan sivummalle juttelemaan tuttujen kanssa ralleista. Katsellaan osin myös kelien osalta, mitä ja milloin päädyn ralleissa katsomaan.

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti